Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége
új épületének felújítása és kialakítása

2010. május 30-án hosszú várakozás után Szécsény város önkormányzatának használatából megkaptuk a kiürített óvoda épületét, mely korábban fiúiskolaként működött. Nagy távlatok nyíltak meg előttünk. Végre a régen tervezett, sokszor megálmodott nagyobb otthonunk vágya valóra válónak látszik. Azt is komolyan felismerjük, hogy az óvodának kialakított épület átalakítása és felújítása nagy erőt, sok pénzt és sok időt vesz majd igénybe.

Lakóinknak az idősotthon és az intézményhez tartozó új kápolnával a jelenlegihez hasonló, otthont nyújtó, békés, meghitt lakóhelyet és testvéri közösséget szeretnénk biztosítani. Szent Ferenc nyomában járva és lelkületét követve, ebbe a közösségbe Isten szegényeit tudjuk és szeretnénk befogadni, ők találhatnak életük utolsó időszakára lakóteret, megnyugvást. Jelenlegi 12 fő helyett 30 idős ember számára szeretnénk megoldást nyújtani betegségükben, magányukban, reménytelenségükben.

 

 

Az építkezés kezdettől fogva számba kellett vennünk anyagi lehetőségeinket. Pályázati támogatást várva saját tartalék forrásainkból megkezdtük az építkezést. Sajnos még sok pénz hiányzik a befejezéshez. Ezért fordulunk most mindazokhoz, akiket el tudunk érni!

Kérjük tisztelettel nagylelkű segítségüket!

Támogassanak minket lehetőségeikhez mérten, hogy az új intézmény felépítése után mi is támogatni tudjuk azokat, akik sokszor kétségbeesetten fordulnak hozzánk. Téglajegy megvásárlásával az építkezésünket támogathatja.

Bankszámlaszámunk: 10700361-67928068-51100005  (CIB Bank)

Deviza számla - IBAN: HU21 1070 0361 6792 8068 5000 0005

SWIFT kód: CIB HHUHB

Kérjük tüntesse fel: Ferences Betánia javára

 

Intézményünkről, többet is megtudhat itt.

 

Itt megnézheti, hol tartunk!