2011. november 13.

90 éves M. Gizella nővérünk

Esztergomban örömmel ünnepelhettük meg Gizella nővérünk 90 éves születésnapját. Gizella nővérünk, Balogh Klári néni 1921. november 13-án született Hatvanban. Abban az évben szintén pont vasárnapra esett ez a nap.

A sétabot felszalagozásával, krónikások által elnótázott élettörténet elmondásával, versekkel, énekkel és ajándékokkal köszöntöttük nővérünket. Családja jelenlétében tortát fogyasztottunk, és Orbán Viktor köszöntését adtuk át, mint a szépkorú személyek jubileumi oklevelét.

Képek

 

2011. november 1.

Mindenszentek a szécsényi temetőben

Fontosnak tartjuk, hogy elhunyt nővéreink sírját méltó módon, tisztelettel rendben tartsuk. Így idén is már Mindenszentek előtt kedves nővéreink sírjait rendbe tettük. Már csak az utolsó simítások és a gyertyák meggyújtása maradt november 1-re. Örömünkre idős otthonunk lakóinak nagy részével együtt mehettünk a temetőbe imádkozni. Visszaemlékeztünk azokra, akiket még személyesen is ismertünk. Az időjárás is kedvezett nekünk, nagyon szép időnk volt.

Ebéd után már csak mi nővérek mentünk, hogy a Balassagyarmati temetőben Alapítóink és nővéreink sírjaira gyertyát gyújtsunk. Két idős nővérünk is el tudott jönni velünk. M. Eszter és M. Stefánia nővér.

 

Eger - temetőlátogatás

A ferences nagycsalád Egerben tartotta meg idei találkozóját. Felhasználtuk ezt az alkalmat, hogy rendünk bölcsőjében, Egerben megkeressük a Kisasszony temetőben fekvő 5 rendi nővérünk sírját. Ebben barátaink Tamás és Anita voltak segítségünkre. Előttünk járva felkutatták a sírhelyeket. Koszorúkkal és gyertyával díszítettük nővéreink sírját.

Isten áldja meg őket áldozatos életükére és adjon nekik örök nyugodalmat!

 

2011. szeptember 17.

Örökfogadalom

 

2011. szeptember 14.

Lalkiteleki idősek fesztiválja

Idén ismét felléptek lakóink a lakiteleki idősotthonok fesztiválján M. Anna nővér vezetésével. Betanultak egy kis történetet, ami a mindennepi életben is segítheti őket. Max Lucado: Értékes vagy című műve által, a foltmanók történetéből felfedezhették a szereplők is, nem az számít, hogy ki mit mond rólunk. Sokkal fontosabb mindaz, ami bennünk rejlik. Éli, a mester jónak alkotott és képes arra, hogy a jót erősítse bennünk.

Idén a színdarabok kategóriájában II. helyezést érék el a Ferences Betánia Idősek Otthona lakói. Nagy örömmel vették át a jól megérdemelt serleget. Szerencsére Szécsényben utána kétszer adták elő a kis történetet, hogy mindaz, aki korábban nem láthatta, részesülhessen belőle. Gratulálunk minden szereplőnek!

 

Hát nem lángolt a szívünk?

2011. július 17. és 22. között hivatástisztázó lelkigyakorlatot tartottunk Mátraverebély-Szentkúton. Nagy örömünkre 12 lány tudott részt venni rajta. Izgatottan vártam életem első, komolyabb lelkigyakorlatát

 

további képek megtekinthetők ITT

 

Meghívó

 

 

 

2011. június 5.

A szécsényi Kápolnabúcsú 2011. pünkösdhétfőn

Szentlélek Úristen!
Gyújtsd lángra szívünkben szereteted tüzét. Tégy minket erőssé és kitartóvá a hitben. Vezess minket parancsaid útján. Taníts meg minket imádkozni és imádkozz bennünk. Segíts egymást szeretnünk és elviselnünk.

2011. június 13-án (Pünkösdhétfőn) ünnepeljük kápolnánk búcsúját. A Ferences Betánia Idősek Otthona kápolnájába szeretettel hívunk mindenkit, plébániánk híveit, nővéreinket, munkatársainkat, jótevőinket, barátainkat, ismerőseinket, hozzátartozóinkat a 11.00-kor kezdődő ünnepi szentmisére.

Szentmise után kerti vendégségre, közös ünneplésre várjuk kedves vendégeinket!

 

 

 

 

2011. május 29.

Téglajeggyel a színházba - Esztergom Mindszenty Iskola

Két színvonalas darab előadására került sor az esztergomi Mindszenty Általános iskola előadótermében 2011. május 29-én vasárnap. A budapesti Ward Mária Gimnázium Diákszínjátszó köre ajánlotta fel ezt a darabot a ferences szegénygondozó nővérek javára, hogy így ezáltal támogassák az idősotthon építkezésének költségeit. A belépőjegy egy téglajegy volt. A sok esztergomi programlehetőség ellenére szép számban gyülekeztek össze az érdeklődő nézők. Az első darab - Molnár Ferenc: Egy, kettő, három volt,azaz hogyan tesz egy jól menő pesti vállalat igazgatója 60 perc alatt partiképes nemessé egy taxisofőrt. A második: Vészi Endre: A statisztika Pesti kórház, Egy a betegekért és az elveiért kiálló orvos harca. Mérlegen a szerelem, a statisztika, az elvek és az emberség.

Az egyik vidámabb, nevetésre bátorító, a másik komolyabb hangvétele elgondolkodtató szórakozást biztosított a nézőknek.

Hálás köszönet a vidám, életrevaló, tehetséges és tényleg nagyszerű szereplőknek!

 

2011. május 24.

Keresztelő a Betánia kápolnájában

M. Eszter  nővérünk unokaöccse, László István (Pityu) kislányát itt a kápolnánkban keresztelte meg. Lakóinkkal együtt a keddi szentmise keretében kapta meg Fiona a szent Krisztina védőszent nevét. Kisbaba szinte végigaludta a szentmisét. Nagyon szép ünnep volt.

 

 

 

2011. május 21.

Közös munkanap a Betánia építkezésén

A pince fölötti födém felújításához le kellet most első lépésben a tető ezen részét bontani. Plébániai hívek segítségével a cserepeket és a téglák pucolásában is nagy előrelépés történt. 27 ember segített nekünk! Hála mindenkinek!

2011. április 29.

Közösségi kirándulás Balatonfüreden

Május elseje körüli napokban közösségünkkel minden évben kirándulni megyünk. Idén Balatonfüred volt a cél. Siófokra mentünk, ahol közösségünk 3 háza összetalálkozott. Hajóval utaztunk át Balatonfüredre, ahol aztán megnéztük a várost. 

2011. március 11-12

Ferences Nővérképzés

2011. március 11-12-én került megrendezésre a szokásos nővérképzés, aminek a Sophia adott helyet. Az előadásokat illetve a közös munka vezetését fr. Páll Leó testvér, aki az erdélyi provincia tagja, tartotta. Nagy élmény volt együtt lenni, közösen dolgozni, beszélgetni, és egymással kicsit találkozni. Az első nap végére közös mozilátogatást szerveztünk. Az Emberek és istenek című színes, feliratos, francia filmdrámát néztük meg közösen. Nagy élmény volt! Ajánlom mindenkinek! Szépen jeleníti meg a szerzetesek életét.

A filmből egy kis bejátszás: